1975-1976
De club gaat het seizoen 1975/1976 in met Jan Revet sr. als nieuwe voorzitter. In het clubblad stelt hij zichzelf voor. Hij constateert dat door de groei van de vereniging de noodzaak ontstaat dat de organisatie verbreed moet worden. Zo komt er een wedstrijdcommissie (voorloper van de technische commissie). Onder leiding van secretaris Fons van Kessel, gaan Loes van Eijk en Jan Gründlehner zich bezighouden met vervoer en jurering. Ook pleit Jan voor stimuleren van opleidingen voor trainers en juryleden. Hij sluit zijn betoog af met de gevleugelde woorden:
“Als één dezer dagen de commissie een beroep op u doet, dan moet u ja zeggen. Ja, omdat dat beslist nodig is. Ja, om van de Schaatsclub Gouda een club te maken die uniek zal zijn in Nederland! Schaatsclub zal dan de juiste benaming niet meer zijn… Dan pas zijn we de SCHAATSSCHOOL GOUDA…”
Zomeractiviteiten
De ontspanningscommissie, bestaande uit voorzitter en bestuursgedelegeerde Piet de Roon, secretaris/penningmeester Petra Bouwer-Jongeboer,Wim van Duuren en Jan Vermeulen organiseerde naast de slotavond ook een kegelavond. Voor het Gouden Zadel werd er dit seizoen hardgelopen, hoog gesprongen, ver gesprongen, gevist en gefietst. En de voetballende schaatsers wonnen het IJBM voetbaltoernooi.
200ste lid
Ittsje Wolthers werd ons 200e lid.
Panbos
In de jaren zeventig en tachtig werd er regelmatig op zondagochtend in het Panbos in Zeist getraind. Hele families gingen er mee. Wie niet meedeed met de training vermaakte zich met koffie, het bouwen van hutten of een potje voetbal.
Jan Bazen, een fenomeen
Jan Bazen was in die tijd een fenomeen. Het was het seizoen waarin hij besloot zijn fantastische sportcarrière af te sluiten. Hij begon laat met de zomertraining en was zelfs te laat met het aanvragen van trainingsabonnementen. De prestaties waren er niet minder om. Jan werd 4e bij de IJsselcup (1e op 500), 3e op het NK Sprint, reed 3 clubrecords op de 500 meter, 4 clubrecords op de 1000 meter en 3 clubrecords op de 1500m. Op 5 februari 1976 reed Jan nog een prachtig PR in 1.18.1. Helaas reed Jos Valentijn diezelfde wedstrijd nog sneller, anders was het een Nederlands record geweest! Tijdens de Olympische Spelen in Innsbruck zette Jan de kroon op het werk. Op de 500m behaalde hij in een zeer sterk veld de 6e plaats. op de 1000 meter moest hij wegens griep verstek laten gaan.
Bekers
Introductie van de Trippenbeker. De heren D.J. Vermeulen Sr. en Ome Kees Harskamp schenken een wisselbeker voor de clubkampioen bij de senioren: de Trippenbeker. Deze beker is vernoemd naar de jaarlijkse trip die deze heren gezamenlijk maakten. Ook werd de Fons van Kessel wisseltrofee geïntroduceerd.
Jeugdschaatsen
De bus kan niet vertrekken, want Alain van Hoof (jawel die) is zoek. Blijkt met zijn ouders naar huis te zijn gegaan. Deze communicatiestoornis wordt in de jaren erna nog vele malen door andere kinderen (en hun ouders) herhaald. Op 7 februari reden 50 jeugdschaatsers de Molentocht op de Rotte bij Zevenhuizen. De jeugdschaatsers sloten hun seizoen af met een spellenmiddag in het NKV gebouw in Gouda. Als spelletjes werd gekozen voor sjoelen, ballen gooien, pijltjes gooien, ballon opblazen, flipperen, puntenbiljart en zaklopen. Winnaar werd… Alain van Hoof.
Eerste clubkampioen junioren
Dit seizoen worden leeftijdscategorieën aangepast. Waar voorheen 1 oktober de peildatum was wordt deze nu per 1 juli bepaald. Peter van Oosten werd onze eerste clubkampioen bij de junioren.
Uniek
Drie broers deden mee met een Nederlands Kampioenschap schaatsen, dat was wel uniek. Het waren Peter van Oosten bij de junioren D, Leo van Oosten bij de junioren C en Gerard van Oosten bij de junioren B. Rene als 4e broer stond reserve!
Bijzondere prestaties in het seizoen 1975-1976
Jan Bazen | NK Sprint | 3e plaats |
Jan Bazen | Olympische Spelen (Innsbruck) | 6e plaats |
Gerard van Oosten | NK Junioren | ? |
Leo van Oosten | NK Junioren | ? |
Peter van Oosten | NK Junioren |
1976-1977
Remko Wolthers wordt in november 1977 voorzitter. Het blijft onrustig. Opnieuw problemen met de verdeling van abonnementen en het vinden van goede trainingsaccommodatie op de juiste tijdstippen.
Droogtraining
Omdat de ijstraining was verzet van woensdagavond naar de maandag moesten we op een andere avond gaan droogtrainen. Helaas waren alle velden door voetballers overbezet en moesten we uitwijken naar het atletiekveld van Sportclub Reeuwijk.
Zomeractiviteiten
Frank Lof won het zwemmen tijdens de strijd om het Gouden Zadel en Bob Geelkerken het tafeltennissen bij de tafeltennisvereniging “Vriendenschaar” en wint daardoor het Gouden Zadel. Huig Bongers loopt in één week twee marathons.
Jeugdschaatsen
Er ontstaat een wachtlijst en er is gebrek aan ijs. Er wordt besloten met 120 kinderen naar de ijsbaan in Den Haag te gaan. Op het laatste moment wordt besloten met de beginners naar Den Haag te gaan en met de gevorderden in Utrecht te blijven. Onderstaande aantallen laten zien dat het jeugdschaatsen in vijf jaar tijd groeide naar de omvang die het ook in de huidige tijd nog kent:
- 72/73- 13 kinderen
- 73/74- 37 kinderen
- 74/75- 75 kinderen
- 75/76- 122 kinderen
- 76/77- 122 kinderen
- 77/78- 122 kinderen
Op 22 oktober blijkt het ijs op de baan gesmolten, dus geen schaatsen. Jaap Heikoop heeft 50 telefoongesprekken nodig om ouders op de hoogte te stellen. Op 28 januari verdrijft hagel en sneeuw de kinderen naar de kleedkamer.
Honderdste clubrecord voor de familie van Oosten
Leo van Oosten reed voor de familie het 100e clubrecord. Een unieke prestatie, de verdeling was als volgt:
- Gerard 33
- Leo 37
- Peter 22
- René 8
Gouda werd eerste in de juniorencompetitie van de Utrechtse kunstijsbaan met Gerard, Leo en Peter van Oosten, Bob Geelkerken, Gert van Nieuwpoort en Peter van Leeuwen.
Bijzondere prestaties in het seizoen 1977-1978
Jeanette Smeman | NK junioren | 23e plaats |
Peter van Oosten | NK junioren | 8e plaats |
René van Oosten | NK junioren | 16e plaats |
1978-1979
Gouden Zadel
Het nieuwe onderdeel van het Gouden Zadel, het kanovaren, werd gewonnen door Wim van Duuren met Bob Geelkerken, Huig Bongers, Frans de Jong, Piet de Roon, Dick van der Starre en Leo van Oosten op de volgende plaatsen. Bob Geelkerken wist het eindklassement te winnen.
Jaap Heikoop
Op 21 september kwam Jaap Heikoop tijdens een fietsrit ter hoogte van Vleuten ongelukkig ten val. Het resultaat was een gebroken kaak, een gebroken neusbeen, een gescheurde bovenlip en vele schaafplekken en kneuzingen. Jaap zou gelukkig weer helemaal herstellen.
Uitwisseling schaatsjeugd
Oud-voorzitter Jan Revet sr heeft in het Noorse Kongsberg contact gelegd met de plaatselijke sportvereniging. In overleg met het bestuur zal hij trachten dit contact te verstevigen zodat er wellicht een uitwisseling van schaatsjeugd plaats kan vinden. Naar verluidt zou ook de gemeente dit initiatief willen steunen.
Gedonder in de bus
Gedonder in de bus is ook niet van gisteren. Namens het bestuur schrijft Jan Gründlehner in het clubblad:
“Er is al een keer gewaarschuwd, maar het schijnt niet te helpen. De busonderneming heeft weer geklaagd over baldadige junioren. Zaterdagmorgen junioren.
Loopt het weer uit de hand, dan lopen jullie de kans één of meer keer niet mee te mogen.” … “De volwassenen in de bus zijn geen oppassers. Ze zijn er om jullie te helpen bij het schaatsen.”
Clubkampioenschappen
De clubkampioenschappen konden helaas niet op een avond gehouden worden. Noodgedwongen moesten we ’s morgens van 7.30 – 10.00 een gedeelte afwerken en ’s avonds van 17.30- 20.30 het tweede gedeelte. Benno Pauw werd 1e bij de Utrechtse politiekampioenschappen.
Nieuwe trofee
Piet van Oosten besloot een wisselprijs beschikbaar te stellen. Deze trofee zou jaarlijks worden toegekend aan de junior, die in een seizoen zijn of haar persoonlijk record op de 500 meter het meest heeft verbeterd in vergelijking met het voorafgaand seizoen. John Noorlander was de eerste winnaar van deze trofee met een verbetering van 13.3 seconden.
Jeugdschaatsen
Jeugdschaatser Francoise schrijft in het clubblad:
“Ik ga elke zaterdag naar schaatsen. Dat is erg leuk hoor. Ik heb al één vriendin, dat is Judith. We zitten in de groep van meneer Slappendel en meneer Gans. We doen allerlei leuke dingen, zoals schaatszit en slalom. En een baantje van 400 meter! We gaan met de bus naar Utrecht en dat is me toch een gezellige boel. Ik kan nog niet men schaatsen onder binden, maar dat is niet zo erg dat leert men vader me wel.”
En er werd weer geschaatst op natuurijs. 100 jeugdschaatsers reden de Molentocht. De jongsten reden 15 kilometer, de oudsten 30. “Over de gehele baan zag men de ons welbekende rode jacks.” Een prettige verrassing was de traktatie onderweg van Piet van Oosten.
Wedstrijden
Jan Vermeulen werd dit jaar kampioen kortebaan van het gewest Zuid Holland. Irma van Kessel reed tijdens een selectiewedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen als eerste van de Schaatsclub Gouda haar 50e clubrecord. Irma van Kessel en Sylvia Grundlehner kwalificeren zich voor het NK.
Bijzondere prestaties in het seizoen 1978-1979
Ingrid Paul | NK Junioren | 16e plaats |
René van Oosten | NK Junioren | 13e plaats |
Sylvia Gründlehner | NK Junioren | 13e plaats |
Irma van Kessel | NK Junioren | 15e plaats |
Marius de Bruyn | NK Sprint Junioren | 7e plaats |
1979-1980
Het bestuur stelt een beleidsnota op en brengt dit als discussiestuk in tijdens de algemene ledenvergadering. Thema’s: binding, accommodatie, breedtesport of topsport, organisatiestructuur, instelling natuurijscommissie en sponsoring.
Sylvia Gründlehner kreeg een uitnodiging voor deelname aan de Residentiecup in Den Haag en reed daar een clubrecord op de 1500 meter. Schaatsclub Gouda won zowel bij de junioren als bij de senioren een clubontmoeting met YBM de Bilt, YCS Eindhoven en GEC Grefrath (West Duitsland). Het goede prestatieniveau van 1978 werd gehandhaafd, er waren bij het NK vijf deelnemers en bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen zelfs vijf prijswinnaars. Bij de baankampioenschappen te Utrecht helaas geen kampioen.
Er werden dit seizoen jaar 309 PR’s gereden en 28 clubrecords.
Trainer voor de trimmers
Er was ook een toenemende belangstelling van trimmers, oftewel toerschaatsers. Aart Prinsen bijt de spits af als eerste trainer van de trimmersgroep.
Feestavond
Het jaar werd afgesloten met een feestavond in verenigingsgebouw “De Brug” in Reeuwijk. Mét bingo!
1980-1981
Er wordt nog steeds met argusogen naar de ontwikkelingen rond een mogelijke trainingsaccommodatie in het Groenhovenpark gekeken. Er wordt gesproken over gezamenlijke ontspanningsruimten. Deze zouden echter op eigen kosten van de deelnemende verenigingen moeten worden gebouwd. Ondertussen blijven we gebruik maken van de atletiekbaan in Reeuwijk.
Vele activiteiten
En we waren actief in seizoen 1980-1981! Een bingo-dansant ter afsluiting van het jaar. Een bowlingmiddag voor junioren. Er werd gevoetbald tegen DONK en op het toernooi van IJBM. Er was een spellenmiddag voor de jeugdschaatsers en de competitie om het Gouden Zadel bestond uit fietsen, kanovaren, kegelen en kaarten. Leo van Oosten won het overall klassement.
Clubkampioenschappen
Wederom was er gemor over deelname aan de clubkampioenschappen. Niet alle leden mogen zomaar meedoen. Alle leden toelaten, zelfs niet-actieven, zou volgens de reglementen wel kunnen maar lijkt in de praktijk niet haalbaar. De onvermijdelijke discussie over wat dan exact actieve leden zijn volgt hier natuurlijk direct op.
Sporthuis Revet
In Sporthuis Revet werden de bekers, medailles en vaantjes van de Schaatsclub Gouda in een vitrine op de schaatsafdeling geplaatst.
Diploma
Jan Gründlehner was geslaagd voor het diploma “nationaal scheidsrechter” van de KNSB
15 jaar clubblad
Ter gelegenheid van 15 jaar clubblad schreef Frank Lof over de historie van de club. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.
Sportvrouw van het jaar
Bij de “Sportvrouw van het jaar” verkiezing in Gouda werd Ittsje Wolthers op de derde plaats gekozen.
Jeugdschaatsen
Ook toen al werd iets extra’s gedaan met Sinterklaas. Eén van onze allertrouwste adverteerders in het clubblad, de heer Holthuyzen, heeft twee kinderen bij het jeugdschaatsen zitten. Deze mochten ter gelegenheid van Sinterklaas aan alle jeugdleiders van groep Utrecht een banketletter geven. Huig Bongers krijgt de banketletter op het ijs uitgereikt en blijft ermee rondschaatsen, totdat… hij er bovenop valt! Gelukkig smaakt een platte banketletter ook…
Jeugdschaatser Anke Revet kwam met een kritisch nootje in het clubblad:
“Aan meneer Lof, van het clubblad. Ik heb een mededeling. Ik ben niet op 3 maart jarig maar op 16 februari. En ik heet geen Luke. Maar Anke. En Rob heeft er twee keer niet in gestaan. Ik heb dit jaar fijn geschaatst met meneer Teunissen. Hartelijk bedankt, van Anke Revet”
Afsluiting seizoen
Met een omnium werd zondagavond 15 maart het seizoen op de Utrechtse ijsbaan afgesloten. Gouda deed met 8 teams mee. Met veel inzet werd er gestreden, maar er werd ook veel gelachen, vooral om de gekostumeerde teams van de junioren.
Bijzondere prestaties in het seizoen 1980-1981
Irma van Kessel | NK Junioren | 9e plaats |
Sylvia Gründlehner | NK Junioren | 11e plaats |
René van Oosten | NK Junioren | 15e plaats |
Jolanda den Ouden | NK Junioren | 22e plaats |
Ingrid Paul | NK Junioren | 31e plaats |
Edwin Kerver | NK Junioren | 33e plaats |
1981-1982
De secretaris heeft een onderzoek gehouden naar de tijd die alle vrijwilligers besteden om het 100 jeugdschaatsers en 130 licentiehouders mogelijk te maken om actief te sporten. Hij komt daarbij op een totaal van 7900 uren. Hetgeen neerkomt op vijf volledige dagtaken!
Omdat in Reeuwijk de atletiekbaan gerenoveerd wordt verplaatst de droogtraining zich weer naar het gravelveld in Oosterwei. Naar verluidt wordt in oktober de eerste paal voor het nieuwe sportpark in het Groenhovenpark geslagen.
Wedstrijdcommissie of technische commissie
Enkele leden zien liever een wat andere taakstelling van de wedstrijdcommissie, zoiets als een “technische commissie”. Mogelijk dan ook met een andere bemanning. Op voorstel van de voorzitter zal er gedurende het seizoen wel over een nieuwe aanpak gedacht kunnen worden, maar zal de huidige samenstelling nog minstens het komende seizoen doorgaan.
Een nieuwe naam voor het clubblad
Trudy Metselaar bedacht met “Op gladde ijzers” de beste naam voor ons clubblad. Althans, volgens het oordeel van de jury bestaande uit Huig Bongers (redacteur), Fons van Kessel (hoofdredacteur), Huib van der Starre (erelid) en Remco Wolthers (voorzitter).
Zomeractiviteiten
Anton Eikelenboom won het nieuwe onderdeel van het Gouden Zadel, het klaverjassen. Zijn broer Pieter won het eindklassement. Een team van Schaatsclub Gouda liep de “Veluweloop” en werd 11e van de 106 ploegen.
Jeugdschaatsen
Om het groeiend aantal jeugdschaatsers plaats te kunnen bieden gaat men dit seizoen voor het eerst met een groep kinderen naar Utrecht (48) én met een groep naar Den Haag (51). De ontwikkeling van het aantal jeugdschaatsers baart de jeugdschaatscommissie zorgen. Het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn in de regio banen bij komen.
De bussen op zaterdagmiddag zijn soms erg lelijk en soms veel te mooi. De kinderen weten dan niet goed waar ze aan toe zijn (niet elke chauffeur reageert even aardig). Gezien het feit dat de kosten naar verhouding laag gehouden kunnen worden, meent het bestuur toch de goede relatie met de Fa. Huurman te moeten handhaven en derhalve wat te geven en nemen.
Het honderd jarig jubileum van het gewest Noord-Holland / Utrecht wordt gevierd met een jeugd Elfstedentocht.
Mooie resultaten voor Goudse junioren
Irma van Kessel werd Nederlands Kampioene bij de Nederlandse Kampioenschappensprint voor studenten. Sylvia Grundlehner werd 2e. Adri Henrich 10e bij de heren en Rene van Oosten 12e. Ingrid Paul rijdt het 500e clubrecord. Moniek de Knikker won zowel de Fons van Kesselbeker als de Piet van Oostenbeker.
Diploma
Thomas Henrich slaagde voor het officiële starters-diploma.
Meer ontspanning gewenst?
Er ontstaat discussie over de activiteiten van de ontspanningscommissie: Het aantal bezoekers op de slotavond (80 à 90) is ronduit teleurstellend vindt men. Een lid meent dat ook de regeling rond het Gouden Zadel zou moeten veranderen (meer deelname, meer publiek), anders lijkt handhaven niet zinvol. De voorzitter pleit voor blijven proberen in het kader van een goed verenigingsbeleid.
Bijzondere prestaties in het seizoen 1988-1989
Joop Paul | NK Junioren | 18e plaats |
Jolanda van Vliet | NK Junioren |
1982-1983
De club telt nu 330 leden, waarvan 100 jeugdschaatsers.
De trainingen worden verzorgd door Huib van der Starre, Piet de Roon, Thomas Henrich, Jaap Heikoop, Irma van Kessel, Gerrit Borsboom, Lous van Eijk, Peter van Leeuwen, Leo van Oosten en Bob Geelkerken.
Het clubblad krijgt een naam: Op gladde ijzers. De naam werd bedacht door jeugdschaatser Trudy Metselaar. Trudy schrijft hierover:
“Dat was spannend in de bus laatst, want meneer Maas gaf mij het boek, niet over een nacht ijs. Omdat ik de naam van het clubblad bedacht had. Nu iedereen bedankt hoor. Het is erg mooi”.
De jeugdschaatscommissie constateert nuchter dat er op 6 november niet geschaatst kon worden omdat de machinekamer in brand stond. De groep bestond dat jaar uit 55 kinderen. Er was een bezoek van Sinterklaas, en werd genoten van diplomaschaatsen en mini-elfstedentocht. Over het E-diploma wordt veel gediscussieerd. Dit houdt pas op als in het seizoen 96/97 het F-diploma wordt geïntroduceerd.
Ingrid Paul beschrijft haar trainingskamp met jong oranje onder leiding van Eddy Verheyen. Bij thuiskomst bleek waarom haar sporttas zo zwaar was. Er zaten twee grote bakstenen in. Waarop Ingrid schrijft:
“Tja, zoiets kan gebeuren”
Minder geluk bij de clubkampioenschappen dit jaar. Sneeuw en een harde wind, dus weinig PR’s en CR’s en geen derde afstand. Deze zou later verreden worden.
Peter van Leeuwen is de eerste senior die zich weet te kwalificeren voor een NK Allround. Peter plaatst zich als 26e en behaalt uiteindelijk de 21e plaats in het eindklassement. Hij beschrijft zijn ervaring als volgt:
“Leuk, Ontzettend leuk, Onwijs.
Een Ervaring, Een Eer, Op de T.V.
Roes, Dit is ’t nou, Een Kick, Voldaan.
Begonnen als 26ste.Winnen
is slechts een kwestie
van een juiste selectie
van de te observeren tegenstander(s).
Geeindigd als 21ste.Joepie…!!!, gewonnen!”
Bijzondere prestaties in het seizoen 1982-1983
Ingrid Paul | NK Allround Junioren | 1e plaats |
Peter van Leeuwen | NK Allround | 21e plaats |
Jolanda van Vliet | NK Allround Junioren | ? |
René van Oosten | NK Allround Junioren | ? |
1983-1984
Gemotiveerd begin aan nieuw seizoen. Zo luidde de kop van het uitgebreide artikel over de selectiegroep, dat in de Goudsche Courant verscheen. Een nieuwe hoofdtrainer werd aangetrokken. De zaaltraining deed haar intrede (mocht niet krachttraining worden genoemd) en nieuw waren fietstrainingen in de duinen en een trainingskamp in het Sauerland.
Jeugdschaatsen
Op een zondag in januari werd in Den Bosch een wedstrijd gereden tegen de Vughtse IJsvereniging. Voor onze kinderen bleek dit toch wel erg moeilijk aangezien de ijsbaan in Den Bosch kleiner en smaller is dan de baan in Utrecht. Vooral in de bochten was het goed uitkijken. Na afloop werden de wedstrijden op video bekeken onder het genot van een broodje en chocomelk en hier werden ook de prijzen uitgereikt. Ter herinnering aan deze dag kregen alle deelnemers een vaantje. De organisatie was door de Vughtse IJsvereniging prima in elkaar gezet.
Slotavond
Op 19 maart werd de slotavond gehouden in de Ajourboerderij aan de Bloemendaalseweg te Gouda. Vele leden konden de gang naar de boerderij niet vinden. De opkomst was zeer teleurstellend te noemen. Aanleiding voor de commissie om voor de volgende keer een alternatief te vinden. Op 15 april was er de jaarlijks terugkerende kegelavond voor de junioren, gehouden in de Kegeltaverne in Gouda.
1984-1985
Op 21 februari 1985 vond eindelijk de dertiende Elfstedentocht plaats. Op 20 januari werd de Elfstedentocht in eerste instantie afgelast. Daarna volgde opnieuw een vorstperiode, waardoor de Elfstedentocht een maand later alsnog gereden kon worden. Een complete generatie maakte voor het eerst kennis met de tocht der tochten! Evert van Benthem wist na een eindsprint met Jan Kooiman, Jos Niesten en Henri Ruitenberg met enkele decimeters verschil te winnen. Hij vestigde ook een nieuw Elfstedenrecord in 6 uur en 47 minuten. Lenie van der Hoorn was de snelste bij de vrouwen. 16.179 tochtrijders en 276 wedstrijdschaatsers deden een poging het felbegeerde kruisje te bemachtigen.
Een aantal leden bracht de tocht tot een goed einde. In de wedstrijd kwamen Gerrit Molenaar, Piet Eikelenboom en Adri Henrich uit. Onder de toerrijders bevonden zich Ittsje Wolthers, Jaap Heikoop, Peter van Leeuwen, Piet de Roon, Koos van der Velde, Anton Eikelenboom jr, Thomas Henrich, Piet van Oosten, Gerard van Oosten, Leo van Oosten, René van Oosten, André van Oosten, Nic Fase, Henk van Ingen sr, Hans van Riemsdijk, Huib Tober, Jan Vermeulen, Huig Bongers, Henk Bleichrodt, Hans Boot, Lineke en Peter van den Burgh, Dick Brouwer, Dirk de Heij, Marcel Jorna en Rien van Wier.
De Van Oosten ploeg haalde zelfs de Amerikaanse pers, gezien een verslag van Joe Gregory in The Wall Street Journal over de Elfstedentocht in het bijzonder, maar ook over “Mr. Piet van Oosten and his four sons from a small town near Gouda”. Er zullen ook heel weinig vaders met 4 zoons de tocht hebben uitgereden. Zal het een Nederlands record zijn?
Zomeractiviteiten
Op 6 en 13 mei was er een trainingsavond ter voorbereiding op het IJBM voetbaltoernooi tegen de plaatselijke club VV Donk. Op 29 mei deed er een elftal mee aan dit toernooi in Utrecht, gezien de weersomstandigheden werd een gedeelte in ballonnen tenten afgewerkt. Ondanks deze handicap werd er sportief door zo’n 10 elftallen gespeeld. SC Gouda behaalde de 4e plek. In het Pinksterweekend werd er door een zestal families gekampeerd in Valkenburg, om van daaruit deel te nemen aan de klassieker Luik-Bastenaken-luik. Op 24 juni hadden we onze wielrenavond niet zoals gewoonlijk op het parcours van Excelsior, maar nu op het parcours van Avanti in Boskoop. Een individuele tijdrit stond deze keer op het programma van zo’n 12km. Er was veel animo, dit spreekt onze schaatsers wel aan. Op 30 september speelden 30 leden badminton in de grote hal van P. van Oosten, het was weer reuze gezellig en er werd fanatiek gespeeld.
Bijzondere prestaties in het seizoen 1984-1985
Gerrit Molenaar | Elfstedentocht | 35e plaats? |
Piet Eikelenboom | Elfstedentocht | 88e plaats? |
Adri Henrich | Elfstedentocht | 114e plaats? |