Piet van Mullem (o.a. Jodan Boys, Sparta, Hermes DVS en Gouda)

Piet van Mullem

Geplaatst 2 oktober 2017: eerder toegevoegd op 28 juni 2013 aan het Dossier Goudanet.Sportstad.  Betreft de twee video’s van het gesprek met Piet van Mullem (voetbal) met gasten aan de Historische Stamtafel van Goudanet Sportstad, gehouden op 28 februari 2012 en een verslag in 4 delen van dit gesprek.

De beginjaren vanaf 1947: niet op zondag!

Hans Walthie spreekt eerst alleen met Piet van Mullem en vraagt hem naar hoe het allemaal begon. Piet vertelt dat dit vlak na de tweede wereldoorlog was. Er was toen niets. Het enige wat je kon doen was op straat voetballen, als je een bal had tenminste.
Hij woonde als zoon van een groenteboer aan de Jan Philipsweg en dat was in de Korte Akkeren en de club daar was ONA. Als je naar sv Gouda ging kon je beter verhuizen, zo was de sfeer daar. Vandaar dat hij startte bij ONA en nog wel als keeper.
Omdat hij uit een nogal Christelijke nest kwam begon het spelen bij ONA toch wel te wringen, speciaal zijn moeder had daar nogal moeite mee. Omdat Piet aanleg leek te hebben zou die zondagse speeldag van ONA ooit een probleem gaan worden. Op aandringen van zijn moeder is Piet op z’n twaalfde jaar verkast naar De Jodan Boys.

Deel 1:

 

Deel 2:
Het bijbehorende verslag :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.