Gezocht: bordje 25ste Vierdaagsche Nijmegen

Wandelsport

Als we het over wandelsport hebben, dan hebben we het over de Avondvierdaagse. Welke Gouwenaar heeft niet de AVD gelopen!

In dit dossier kunt een verslag lezen van een rijke wandelsporttraditie: De Goudse Avondvierdaagse.

Gezocht: bordje 25ste Vierdaagsche Nijmegen

In juli 1935 werd de Nijmeegse Vierdaagse gelopen.
De Leeuwarder Courant van 26 juli 1935 schreef het volgende:

Voor degenen, die den donderdag (25 juli) hebben volbracht, heeft de leider van deze 25ste vierdaagsche een aardige verrassing bereid: blauw bordje uit Gouda

Iedere aangekomene kreeg een blauw bordje van de Zuid-Hollandsche Plateelbakkerij in Gouda met een toepasselijk opschrift. Het was een attentie, die algemeen zeer op prijs werd gesteld.
In vele huiskamers zal het bordje een ereplaats krijgen!

Heeft iemand dit bordje nog in bezit of een afbeelding ervan? Meld het aan redactie Gouda Sportstad

Reacties: 09-04-09 | marion kalitzin / kosmosuitgevers
Geachte dames/heren,
Kosmos Uitgevers is bezig met de voorbereidingen voor een boek over de Vierdaagse. Op uw website vonden we een afbeelding die wij graag in het boek zouden willen gebruiken

Eén antwoord op “Gezocht: bordje 25ste Vierdaagsche Nijmegen”

  1. In Nijmegen heb ik veel voetstappen staan. Enkele jaren volgde ik de Goudse deelnemers voor de Goudsche Courant. Ik maakt het artikel en dit ging als treinbrief mee naar Gouda. Mijn vader Jan van Wieringen was jarenlang verzorger van de Politieploeg. Zelf deed ik een keer of tien mee aan de Zevenheuvelenloop over 15 km, hardlopen dus. De Vierdaagse heb ik helaas nog nooit gelopen. Met hardlopen geen blaren maar met wandelen waren mijn voeten ‘rauw’. Heel jammer! Jan van Wieringen was ook bestuurslid van de Wandelkring Gouda en Omstreken. Theo Wijnhof maakte ook deel uit van dit bestuur. Wijnhof had meer bekendheid als microfonist bij motocrossen en autocrossen. Deze spraakwaterval was ook bestuurslid van de Goudse Moto Cross Club Holland dat actief was en is op het Spoorboscircuit langs de Gouwe bij de Spoorbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.