Basketbal

Springers al 40 jaar actief in Gouda
 

 

 

 

 

 

 

 

bron: Cock Zweegman
Augustus 1969 – augustus 2004: Basketbalvereniging “Springers”
Gouda 35 jaar

De start van Springers in 1969 was voor mij zo belangrijk omdat ik als 18 jarige eindelijk het gevoel had met mijn lengte van 2.04 meter eens een fatsoenlijke sport voor lange slungels te kunnen bedrijven.

Door op zo’n late leeftijd voor het eerst aan  zo’n sport te beginnen heb ik het spelletje nooit echt helemaal onder de knie gekregen. Daardoor maar zeker ook omdat dingen organiseren gewoon heel leuk is heb ik de eerste 25 jaar met veel plezier allerlei bestuurswerk gedaan.
Misschien zijn we daar nu wel eens bang voor maar in 1969 waren de meeste bestuursleden heel jong: we deden het gewoon! En je had reuze succes! Dat wil zeggen, ook als we het niet hadden, schreven we toch pagina’s vol in de verschillende kranten. Hans Goessens was daarbij kampioen: een wedstrijd die niet doorging, was toch een meerkolomskop van hem als journalist op de sportpagina van de Goudsche Courant. (De bovenste verdieping op de Markt was trouwens tegelijk een soort clublokaal en vertrekpunt  voor uitwedstrijden).
Media belangstelling (of het gebrek daaraan) kan sporten maken of breken!
Er werd bij Springers altijd veel georganiseerd rondom het basketballen zelf.
Daardoor bleef iedereen ook zin en lol houden in alle trainingen. Een kampweek op Vlieland, de toernooien in Denemarken. Geld bij elkaar brengen voor de start van de rolstoelafdeling; een dag rolstoeltraining bij de importeur(op twee wielen de trap af).
‘Er gebeurde vanalles! U leest erover in dit lustrumboek.
Natuurlijk kent een vereniging ‘ups en downs’. Op een bepaald moment waren we met ruim boven de 200 leden, de vijfde vereniging in grootte van Nederland. Met de verschillendebasketbalplannen
/vijfjarenplannen (het leek wel een Oost-Duitse
geleide economie) had TC- man Bob Bron een gigantisch aantal hoogopgeleide trainers voor een enorm aantal prima begeleide teams staan. Als club hebben we altijd veel kader geleverd aan Bond, Rayon, Kern; maar ook ons waargemaakt op het lokale front zoals Sportstichting en VGSO.
bron: jubileumnummer 35 jaar Basketbalvereniging Springers Gouda

Roland van Schelven
Oud-voorzitter, erelid
Roland van Schelven nam in 1994 afscheid als bestuurder van Springers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.