RFC Gouda; opgericht in 1980

RFC Gouda (Rugby Football Club) is opgericht op 6 juni 1980. Eind jaren zeventig kwamen enkele rugbyers op het idee dat ook de stad Gouda rijp was voor deze geweldige teamsport. Op zaterdagochtend mochten aanvankelijk een zestal rugbyers gebruik maken van het trainingsveld van voetbalclub GSV. Al snel groeide het ‘clubje’ naar tien/vijftien man en werden enkele vriendschappelijke potjes gespeeld op de zaterdagochtend.

RFC Gouda in de beginjaren

Na ongeveer acht jaar op verschillende velden van voetbalverenigingen gespeeld te hebben, o.a. op het voormalige hoofdveld van de SV Gouda aan de “Nieuwe Vaart”, kreeg RFC Gouda in 1988 het huidige terrein aan de De Uiterwaarden toegewezen. De bouw van een clubhuis met kleedruimtes werd gestart.

RFC Gouda in actie

Behalve de seniorenteams, groeide de jeugdafdeling van de rugbyclub hard vanaf eind jaren negentig. En sinds 2010 heeft RFC Gouda volwaardige jeugteams in alle leeftijdscategorieen. Zelfs de kleine broertjes en zusjes (4-5 jaar) van onze jeugdspelers vormen sinds 2013 een echt ‘guppenteam’.

Het clubkostuum is een groen-blauw shirt met een blauwe broek.

 

RFC Gouda
Uiterwaardseweg 6, 2807 CD
(0182) 581 782
Postbus 556, 2800 AN Gouda
info@rfcgouda.eu
www.rfcgouda.eu

 

Onder het Sportitem van RTV Gouwestad over de RFC Gouda, opgenomen op zondag 10 november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.