Trainer Ger Perdijk: 1937-2024

Door Ton Broekhuisen

Zaterdagavond 11 mei 2024 overleed oud-voetbaltrainer Ger Perdijk op 86-jarige leeftijd.

Ger Perdijk (23 augustus 1937), zelf als speler een tiental seizoenen gewaardeerde kracht in het keurkorps van GC&FC Olympia uit Gouda, trainde tal van clubs uit de regio. Denk aan de Jodan Boys, Olympia, ONA, Oudewater, Moordrecht en Lekkerkerk.

 

Bert Graafland met trainer Ger Perdijk bij De Jodan Boys

Ook buiten de regio Gouda verdiende Ger ruimschoots zijn sporen, onder meer als trainer van de Katwijkse zaterdag eersteklasser Quick Boys. Hij was eveneens trainer van Westerkwartier uit Den Haag.

 

 

 

 

 


Over Ger Perdijk is ook te lezen in enkele  andere artikelen van Gouda Sportstad, onder andere:

Aan tafel met: ONA 100 jaar – Gouda Sportstad

Jodan Boys-icoon Bert Graafland blikt terug op glanzende voetbalcarrière – Gouda Sportstad

Ger Perdijk als trainer van de Jodan Boys (staand; 2e rechts)

Op de website van de GC&FC Olympia is het volgende te lezen:

Vincent Govers, oud speler en trainer van Olympia over Ger Perdijk:

“Ger Perdijk, oud selectie-speler van Olympia en succesvol als coach bij o.a. Jodan Boys en Quick Boys, nam zijn plaats in. Perdijk was tactisch sterk. Tijdens Olympia-HOV, in de eerste klasse, ergerde hij zich zo aan het onsportieve vlaggen van de grensrechter van de tegenpartij, dat hij vanuit de dug-out zijn been uitstak, waardoor de grensrechter viel. Een massale vechtpartij volgde en de wedstrijd werd tien minuten voor tijd bij 0-1 gestaakt. Op een later tijdstip werd de wedstrijd uitgespeeld, het werd 0-2. Op doktersadvies moest Perdijk een paar dagen het bed houden om zijn hersenschudding, opgelopen door een klap met de vlaggenstok van de grensrechter, te laten genezen. Toen ik hem namens de selectie een fruitmand bracht hebben we er hard om gelachen. Perdijk had wel humor.”

Oud speler Arie van den Berg over Ger Perdijk:

De terugblik begint met een dieptepunt. In het seizoen 1979-1980 degradeert Olympia 1 naar de 2e klasse, na zich vier seizoenen in de 1e klasse te hebben gehandhaafd. Dit gebeurde onder de trainers Berry Janse en (oud) olympiaan Ger Perdijk, die rond de jaarwisseling Berry Janse verving, die ontslag had genomen. Persoonlijke omstandigheden maakten het hem moeilijk om nog langer als oefenmeester bij Olympia werkzaam te zijn, zo luidde zijn uitleg. Ger Perdijk, op dat moment nog trainer van zaterdagclub Jodan Boys, neemt met toestemming van deze club alleen de coaching van het 1e elftal over en niet de training. Hij blijft tot het einde van het seizoen tevens verbonden aan Jodan Boys. Gerrit Zorg, die jeugdtrainer bij Jodan Boys is, neemt de training van Olympia voor de rest van het seizoen op zich.

Ger Perdijk krijgt na het seizoen 1980-1981, waarin Olympia met 24 gespeeld en 21 punten net het vege lijf redde, geen contractverlenging. Ger laat in de krant opschrijven “dat het hem volledig heeft verrast”. Verder wordt in de krant vermeld dat het bericht “als een bom is ingeslagen en dat ook de spelers van niets wisten”

Ger Perdijk, staand links, als leider van Olympia C1, seizoen 1968-1969

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.