Walking Football; Old Stars 1886

Walking Football (wandel voetbal) is een vrij nieuwe loot aan de KNVB-stam, bedoeld voor 60-plussers. Ook in Gouda te vinden, vooralsnog alleen bij de GC&FC Olympia, waar (ex) spelers van diverse Goudse voetbalverenigingen en omstreken sinds drie jaar spelen onder de naam “Oldstars 1886”.  1886 is het oprichtingsjaar van de GC&FC Olympia.  De KNVB hoopt wel dat er meer (Goudse) verenigingen gaan meedoen.

Training/leiding bij Olympia geeft  Vincent Govers, niet alleen ex speler, voetbaltrainer, maar ook werkzaam geweest in het Ouderenwerk.

 

 

De regels van het spel

De KNVB promoot het Walking Football als volgt:  “Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.
Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten
Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.
Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.”

De Old Stars 1886 voor de Olympia-tribune (foto FB-pagina Old Stars 1886)
Gouwestad TV maakt opnamen

Bekijk hieronder de reportage die Gouwestad TV (Gerrit Schinkel en Co Sturm) in september 2018 maakten over de Oldstars 1886:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.