De Goudse Boksvereniging

De Goudse Boks Vereniging is opgericht op 1 september 1971 en bestond dus in 2016 al 35 jaar. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Boks Bond.Arie van Gemeren is de hoofdtrainer.  Pascal van Norden is secretaris, Peter Groeneveld voorzitter en Michael van der Vlist is de penningmeester. Deze laatste drie geven ook regelmatig trainingen en zijn vaak in de boksschool aanwezig. Bekende trainersnaam in de beginjaren was Joost van der Tak en Arie van Gemeren is hem opgevolgd. Secretaris Pascal van Norden is tegenwoordig vooral bekend als Ultraloper, diverse malen Nederlands kampioen.

 

De trainingen worden allemaal gegeven door erkende trainers die hun diploma trainer / coach bij de Nederlandse Boks Bond hebben behaald (officieel erkend diploma door de NOC*NSF).  De vereniging telt tussen de 60 en 70 leden en er wordt driemaal per week getraind, met een harde kern van zeker 30 boksers per keer, mannen én vrouwen.

 

Leden van de GBV boksen regelmatig wedstrijden (Foto website GBV)

 

 

 

 

 

 

 

De trainingen vinden plaats in de gymzaal van de Burgvlietschool bij de Karnemelksloot te Gouda (AG de Vrijestraat 1). De gymzaal wordt gedeeld met de Burgvlietschool zelf, maar ook met andere verenigingen, zoals de TTV Flamingo’s.  De vereniging heeft een eigen berghok voor het lesmateriaal en een kleine kantine.

Blik op het berghok van de GBV (Foto website GBV)

 

 

 

 

 

 

 

Informatie over de GBV is te vinden op hun website:

 

 

 

Bekijk hieronder het item dat Gerrit Schinkel, met cameramannen Hanno Schuurman en Co Sturm,  in oktober 2018 voor Gouwestad TV maakte over de GBV:

 

 

 

 

Eén antwoord op “De Goudse Boksvereniging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.