Tourvoetbalclub Vitesse; inleiding

Chris van Mourik (1939 – 2020) , de schrijver van dit artikel, hier met de tinnen “Vitesse”-beker. Chris is oud-voetballer van ONA en Olympia

 

Dit verhaal gaat over  “ Vitesse “, een Goudse buurt-en tourvoetbalclub, die bestond van 1924 tot en met 1932. “Vitesse” werd opgericht door enthousiaste voetballende jongens, waarvan de meesten in de Boelekade woonachtig waren. Aan de hand van vertellingen van mijn vader, Christiaan ( Chris) van Mourik  (1907/1979)  heb ik getracht een reconstructie te geven van de activiteiten van -en wetenswaardigheden over “Vitesse”,  daarbij gesteund door foto’s en een krantenknipsel van weleer. Dit is naar buiten gebracht in november 2013.

Chris van Mourik; 2013

Opmerking: Bij de transformatie van Goudanet naar de nieuwe website Gouda Sportstad zijn veel foto’s overgezet in een testomgeving. Toen die testomgeving medio 2020 door de websiteontwerper werd verwijderd, waren diverse foto’s daarmee ook van de website verdwenen, zoals ook in de stukken over Tourclub Vitesse. Uiteraard zullen we er alles aan doen de betreffende foto´s via een andere weg weer op te duikelen, maar het is om diverse redenen mogelijk dat dit lang niet voor alle foto´s gaat lukken. Excuses daarvoor…..

Vitesse dl. 2

Vitesse dl. 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.